4 sinisiin partiopaitoihin pukeutunutta sudenpentua seisoo rivissä kädet partiotervehdyksessä ohimolla

Lippukuntamme

Minä pir pir pir, minä tee tee tee,
minä pir, minä tee, minä ää ää ää, 
Minä Pohjolan PIRTEÄ!

Pohjolan Pirteät eli tuttavallisemmin PoPi on oululainen yhteislippukunta, jonka muodostaa noin sata aktiivijäsentä ympäri Oulua.

Alkujaan tyttölippukuntana perustettu lippukuntamme, silloinen Nokelan Tytöt, on perustettu vuonna 1957. "Pohjolan Pirteät" -nimeen taas päädyttiin vuonna 1977 lippukunnan muututtua sekalippukunnaksi.

Nykyään laulavaksi ja leikkiväksi lippukunnaksikin tituleerattu Pirteiden joukko on kerännyt jäsenistönsä muun muassa Karjasillan, Kaukovainion, Höyhtyän, Nokelan, Lintulan, Mäntylän, Hiirosen ja Kaakkurin alueilta. Lippukunnan taustayhteisönä toimii Karjasillan seurakunta, joka tukee toimintaamme muun muassa tarjoamalla tilat Karjasillalla koloiksi ja varastoiksi.

Lippukuntamme toiminnassa korostuu vahvasti yhteishenki ja yhdessä tekemisen meininki. Meillä kaikki ekaluokkalaisista sudenpennuista aikuisiin johtajiin toimivat yhdessä koko lippukunnan yhteisissä tapahtumissa. Nämä tapahtumat ryhmien viikoittaisten kokoontumisten kanssa muodostavat lippukunnan toiminnan pohjan.

Lippukuntamme omia erikoisuuksia perinteisten leirien ja retkien lisäksi ovat muun muassa leikkimielinen kaupunkikisailu Rumputusrankkuri sekä vuosittainen Yrjönpäivän kakkukisa. Lisäksi lippukuntamme osallistuu aktiivivisesti esimerkiksi piirin tai keskusjärjestön järjestämiin koulutuksiin ja tapahtumiin.


Lehti

Lippukuntamme jäsenlehti, Rasti, elvytettiin kuuden vuoden tauon jälkeen vuonna 2013, ja jokainen jäsen sai sen itselleen paperisena. Jos olet kiinnostunut tekemään lehteä, tässä on siihen mahdollisuus: uutta toimituskuntaa kaivataan! Lehden tekemiseen voi osallistua ihan koko lippukunta toimituskunnan ohjeilla. Materiaalia tarvitaan aina, erityisesti palstoille Reissussa, Tulin, koin ja tein sekä Pilipalipalsta!
Lehden vakiintuessa tarkoitus on saada se myös sähköiseen muotoon.


Kysymykset, lisätiedot, valmiit materiaalit ja palaute sähköpostilla rasti.popi(at)gmail.com

Yhteistyö piirin ja keskusjärjestön kanssa

Teemme aktiivisesti yhteistyötä muiden oululaisten lippukuntien kanssa esim. yhdessä leireilemällä ja järjestämällä yhteisiä partiotoiminnan esittelyjä.Lippukuntamme kuuluu Pohjanmaan Partiolaiset ry:n alueelliseen partiopiiriin, joka puolestaan on osa Suomen Partiolaisten keskusjärjestöä. Kaikki maailman partiolaiset kuuluvat myös maailmanjärjestöihimme WAGGGSiin sekä WOSMiin. Suomessa on myös ruotsinkielisten lippukuntien partioliitto FiSSc. Toimimme aktiivisesti myös piiri- ja keskusjärjestötasolla.