Uutisia


Paketoimaan joululahjoja?

lähettänyt Saara Pajunpää 27.11.2017 klo 11.09

Olemme saaneet kutsun paketoimaan joululahjoja Partioaittaan. Vuorot näkyvät tämän sivun paketointikalenterista. Toivomme että kaikki partiolaiset kävisivät paketoimassa ainakin yhden vuoron. Paketoinnista saadut rahat käytetään kaivon rakennukseen.

Sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat käyvät paketoimassa oman aikuisen kanssa. Samoajat ja sitä vanhemmat johtajat voivat toimia nuorempien paketoijien kaverina, jos omaa aikuista ei ole mahdollista saada kaveriksi.

Näet vapaat vuorot alla olevasta kalenterista, vuoron kohdalta lisätiedoista näkee mikäli kyseiselle vuorolle mahtuu mukaan nuorempia partiolaisia samoajien kaveriksi. Paketointiin ilmoittaudutaan lomakkeella. Pyrimme päivittämään varatut ajat tiheään myös kalenteriin. Paketoinnin alkaessa lähetetään kaikille paketoijille tarkemmat ohjeet.


Mukaan toimintaan 2018?

lähettänyt Saara Pajunpää 14.8.2017 klo 3.39   [ 5.8.2018 klo 8.43 päivitetty ]

Aloitamme toiminnan kesälomien jälkeen 15.8.18 klo 18 infotilaisuudella. Toivomme kaikkien uusien ilmoittautuvan mukaan lomakkeella: ilmoittautumislomake

Keskiviikon jälkeen otamme uudet mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Jonotusaika riippuu eri ryhmien täyttöasteesta. Syksyisin on aina jonkin verran vaihtuvuutta, erityisesti 1-2 luokkalaisten ryhmissä. Kannattaa siis ilmoittautua vaikkei ryhmään heti mahtuisikaan. 

Paikkatilannetta voi kysellä Toimintaryhmien sivuilta löytyviltä ikäkausien johtajilta. 

Myötäpäivät 2017 ilmoittautuminen

lähettänyt Timo Valtanen 13.3.2017 klo 9.24   [ 13.3.2017 klo 9.26 päivitetty ]

Maaliskuu aikaa ilmoittautua 
Myötäpäiville!

http://myotapaivat.fi/ilmoittautuminen/

Lue lisää osoitteessa: 
http://myotapaivat.fi/


Tervetuloa partioon -kurssi

lähettänyt Saara Pajunpää 5.2.2017 klo 22.48

Oletko ihmetellyt mistä partiossa on kyse? Haluatko tietää mitkä kasvatusperiaatteet toimintaa ohjaavat? Entä miten turvallisuus huomioidaan partiossa? 

Tervetuloa partioon -kurssi, tutummin Terppa-kurssi, on tarkoitettu kaikille partiosta kiinnostuneille. Siihen osallistuminen ei sido mihinkään, kurssin käyneiden ei edellytetä ryhtyvän esimerkiksi ryhmänjohtajiksi. Kurssi käy myös lyhyenä infona uudesta partio-ohjelmasta, jos olet ollut pitemmällä partiotauolla.

Hinta:
Tarjoamme tämän 4 tunnin mittaisen kurssin ilmaiseksi talvileirin yhteydessä. Kurssi sisältää myös yhdessä tehtävän lounaan. Kurssin ohjaajana toimii Taikaviittojen johtaja Jussi Pajunpää. 

Kenelle:
Kurssi on tarkoitettu kaikille Popin partiotoiminnassa mukana olevien läheisille, siis vanhemmille, kummeille, puolisoille.... 

Milloin:
25.2. klo 9-13.
 
Varusteet:
Lämpimät talvisäähän sopivat varusteet. Kurssi toteutetaan maasto-olosuhteissa, mutta ei ole fyysisesti rankka. Reppuun kannattaa pakata omat ruokailuvälineet, lämmintä juomaa termariin, istuinalusta ja taukotakki. Muistiinpanovälineitä ei tarvita. 
 
Ilmoittautuminen talvileirin lomakkeella 12.2. mennessä:
Kerrothan lisätietokentässä, jos sinun numeroasi ei saa lisätä ryhmän mahdolliseen Whatsapp-ryhmään. Voit ilmoittautua sekä leirillä että kurssille tai pelkästään kurssille.

Liipasu

lähettänyt Timo Valtanen 11.1.2017 klo 10.14

Kevänkauden aloituspotku johtajistolle 14.-15. tammikuuta.  Kokoonnumme Kiimingin Suvelan leirkeskukseen viikonlopuksi kevätkauden valmisteluun.

JOTA-JOTI 14.-16.10 2016

lähettänyt Kirsikka Lehtiniemi 7.10.2016 klo 10.21

Jamboree on the internet & Jamboree on the air pidetään tänä vuonna yhdessä usean muun lippukunnan kanssa Lintulammen koululla.
Tapahtuma on tarpojille ja sitä vanhemmille osallistujille 14.-16.10, seikkailijoille 15.10
Hinta: 15e
Ilmoittautuminen 9.10 mennessä. Linkki ilmoittautumiseen: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=12361

Siirtolan Syksy 2016

lähettänyt Saara Pajunpää 13.9.2016 klo 4.05   [ 13.9.2016 klo 4.06 päivitetty ]

Tervetuloa syysleirille 30.9.-2.10.

Tiedätkö mikä on varma syksyn merkki? 
Missä sarkapuku ja essu somistavat eränkävijää?
Missä öljylampun tuike ohjaa kulkijaa kohti nuotion loimua?

 
Tietenkin Pohjolan Pirteiden vuosittainen syysleiri Papatissa Tyrnävällä. Syksyistä keliä ja aurinkoisia partiolaisten ilmeitä on varmasti luvassa kun iso joukko Popeja valtaa entisen Siirtolan maat.
 
Perjantaina leirille lähtevät näkevät Siirtolan satumaisten metsien lisäksi muitakin alueen maisemia ennen yöpaikalle saapumistaan. Lauantaina supenpentujen ja seikkailijoiden matka Papattiin ei sekään mene ihan tuttuja polkuja pitkin. Matkan pituus ei ole ongelma, kun luvassa on ruokaa ja tekemistä. Uusimmat sudenpennut saavat toki tutustua Papatin talvireittiin ja kävellä suoraan leiriin valmiin ruuan ääreen. Lauantaina lippukuntamme uudet partiolaiset saavat partiohuivit iltanuotion loisteessa.  Uudet sudenpennut palaavat nuotion jälkeen vanhempiensa kanssa kotiin. 
 
Sunnuntaina laskiessamme telttoja alas alkaa leirialueella tapahtua, ketä ovatkaan nuo alueella hääräävät ammattilaiset? Kenen rahat riittävät Siirtolan mysteerin selvittämiseen? Selviääkö se ennen Talvitien kautta bussille siirtymistä?
 
Tällä leirillä tärkeitä varusteita ovat puukko, naurulihakset ja  taskulamppu!
 
Ilmoittaudu mukaan Siirtolan syksyyn 2016 23.9 mennessä!
 
Mukaan ovat tervetulleita myös vanhemmat!
 
Faktatietoa leiristä
 
Ikäkaudet ja leirin kesto ja hinta
·      Uudet sudenpennut : lauantai päiväretki 20e, sisältää bussikuljetuksen leirille
·      Siilet ja Leijonanpojat: lauantai – sunnuntai 30e, sisältää bussikuljetuksen leirille ja takaisin
·      Hopeapeurat ja Taikaviitat eli Seikkailjat: lauantai – sunnuntai 30e, sisältää bussikuljetuksen leirille ja takaisin
·      Terävät Tikat, Kuutamokanervat, Villit Vadelmat, Pelikaanipapukaijat eli Tarpojat: perjantai-sunnuntai 35e, sisältää kuljetuksen leiriltä kaupunkiin
·      Voldyt eli Samoajat: perjantai-sunnuntai 35e, sisältää kuljetuksen leirille ja takaisin
·      Vaeltajat ja aikuiset: erikseen sovittavan ajan, 10e
 
Majoittuminen
Perjantai-lauantaiyön leiriläiset viettävät maastossa lippukunnan järjestämissä erämajoitteissa. Tarpojajoukkueiden mukana liikkuu aikuinen johtaja. Lauantai-sunnuntai yön leiriläiset yöpyvät kamiinalla lämmitettävissä puolijoukkueteltoissa Papatin piha-alueella.
 
Liikkuminen leirille
Perjantaina liikkuminen maastoon tapahtuu vanhempien kyydeillä. Lauantaina on bussikuljetus Papattiin. Matka bussilta leiriin on lyhintä reittiä pitkin noin kilometrin, minkä uudet sudenpennut kävelevät lauantaina leirille saapuessaan ja leiriltä poistuessaan. Muut sudenpennut ja seikkailijat kävelevät vähän pitemmän reitin omat leirivarusteet mukanaan. Vanhemmat hakevat päiväretkeläiset kotiin lauantai-iltana iltanuotion jälkeen. Sunnuntaina koko leiri kävelee talvitien varteen, mistä on bussikuljetus kaupunkiin.
 
Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu osoitteessa:
https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=12028
 
Muistattehan täyttää jokaisesta mukaan lähtevästä oman lomakkeen Kuksassa. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 23.9.Ilmoittautumisen sulkeuduttua emme voi ottaa ilmoittautumisia enää vastaan. Ilmoittautuminen on sitova.
 
Leirimaksun maksaminen
 
Leirimaksu maksetaan viimeistään 23.9.
·       lippukunnan tilille FI29 5741 3643 5014 52 
·       viestillä: Syysleiri 16 leiriläisen nimi
·       ota kuitti tai kuva kuitista talteen ja mukaan leirille
 
Lisätietoa leiristä
Jussi Pajunpää
Leirin johtaja
040 8052097
pohjolanpirteat@gmail.com

Johtis

lähettänyt Timo Valtanen 29.5.2016 klo 22.17   [ 29.5.2016 klo 22.18 päivitetty ]

Johtajiston kevätkauden päätöskokous tiistaina 31.5. klo. 1800 alkaen.
Hiihtomajantie 2

SePeli 21.-22.5

lähettänyt Kirsikka Lehtiniemi 2.5.2016 klo 15.03   [ 3.5.2016 klo 1.53 päivitetty ]

SePeli lähestyy ja nyt on koittanut aika ilmoittautua. Sepeli on seikkailijapeli, eli leikkimielinen maastopeli, joka järjestetään lippukuntamme kämpällä Papatissa Tyrnävällä 21.-22.5. 
Lähdemme yhdessä kimppakyydein Karjasillan kirkolta lauantaiaamuna klo. 10.00 Papattia kohti. Hopeapeurat ja Taikaviitat osallistuvat tapahtumaan lauantaipäivän ajaksi. Kotimatkalle he lähtevät Papatista lauantai-iltana klo. 18.00. Kuutamokanervien ja Terävien Tikkojen osalta tapahtuma kestää yön yli. Sunnuntaiaamuna lähdemme kotia kohti kello 11.00.

Osallistumismaksu on 10e ja se maksetaan lippukunnan tilille FI29 5741 3643 5014 52. Viestiksi laitetaan sepeli, osallistujan nimi. 

Ilmoittautuminen päättyy 11.5. Tapahtumaan voivat osallistua Taikaviitat, Hopeapeurat, Kuutamokanervat ja Terävät Tikat. Samoajat ja sitä vanhemmat toimivat tapahtumassa johtajina. Ilmoittautuminen tapahtuu Kuksan kautta, tässä linkki ilmoittautumiseen: 

Yrjöpäivän kakkukisa 19.4.

lähettänyt Timo Valtanen 11.4.2016 klo 11.33   [ 11.4.2016 klo 11.34 päivitetty ]

Lippukunnan oma perinteinen Yrjönpäivän täytekakkukilpailu pidetään Karjasillan kirkon seurakukuntasalissa 19. huhtikuuta alkaen klo 18:00. Tervetuloa kaikki Popilaiset vanhempineen, sisaruksineen ja lapsineet mukaan juhlimaan! Partilaisille viralliset, eli partiopaita / huppari päälle ja huivi kaulaan.

1-10 of 30